@SeAMK

Blog Search

Ruokaketjun kiertotaloustallilaisten tutustumismatka 31.1.2019

RESTO17-ryhmän noin 30 opiskelijaa teki opintomatkan maakuntaan Development of Food Service Quality -opintojaksolla, jossa mukaan oli otettu myös vastuullisuus- ja kiertotalousopintoja. Opiskelijaryhmä kävi tutustumassa Etappi Oy:n toimintaan ja Tikan lu…
RESTO17-ryhmän noin 30 opiskelijaa teki opintomatkan maakuntaan Development of Food Service Quality -opintojaksolla,  jossa mukaan oli otettu myös vastuullisuus- ja kiertotalousop… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2019/ruokaketjun-kiertotaloustallilaisten-tutustumismatka-3112019/

FLEN – ruokaketjun koulutusvientiverkosto nyt ja tulevaisuudessa

Ruokaketjulla tarkoitetaan ruoan matkaa pellolta pöytään. Suomalaisten ruokaketjun alihyödynnettyjä myynti- ja menestysargumentteja ovat ruokaketjun puhtaus, jäljitettävyys ja laadunhallinta. Muilla mailla on opittavaa suomalaisesta ruokaketjusta ja sen k…
Ruokaketjulla tarkoitetaan ruoan matkaa pellolta pöytään. Suomalaisten ruokaketjun alihyödynnettyjä myynti- ja menestysargumentteja ovat ruokaketjun puhtaus, jäljitettävyys ja laa… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2019/flen-ruokaketjun-koulutusvientiverkosto-nyt-ja-tulevaisuudessa/

Agrologi, kehitä uusi liikeidea ja voita!

Ajattelitko tehdä kaiken niinkun kaikki on aina ennenkin tehneet? Vai onko joskus tullut mieleen, että tän vois kyllä tehdä fiksumminkin…? Muhiiko mielessäsi ajatus, uusi idea? ”Jonkun pitäis tehdä tää.” No tee! Kehitä ideasi ruokaketjun liikeideakisa…
  Ajattelitko tehdä kaiken niinkun kaikki on aina ennenkin tehneet? Vai onko joskus tullut mieleen, että tän vois kyllä tehdä fiksumminkin…? Muhiiko mielessäsi ajatus, uusi i… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/agrologi-kehita-uusi-liikeidea-ja-voita/

RUOKAKETJUN ALUEVAIKUTTAVUUS ON KANSAINVÄLISTÄ

Ruokaratkaisut (Food systems) ovat Etelä-Pohjanmaalla tutkimuksen ja kehittämisen kärkenä. Ruokaketju käsittää kokonaisuuden maatiloilta kuluttajille eli ruoan tuotannon, jalostuksen ja kaupan uudet teknologiat. Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) Ruok…
Ruokaratkaisut (Food systems) ovat Etelä-Pohjanmaalla tutkimuksen ja kehittämisen kärkenä. Ruokaketju käsittää kokonaisuuden maatiloilta kuluttajille eli ruoan tuotannon, jalostuk… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2018/ruokaketjun-aluevaikuttavuus-kansainvalista/

Ruokaketjun on sopeuduttava ilmastonmuutokseen

Kulunut kesä on ollut poikkeuksellisen lämmin. Heinäkuu oli mittaushistorian lämpimin Suomessa (Ilmatieteenlaitos 2018) ja poikkeuksellisen kovat helteet ovat piinanneet koko Eurooppaa. Helteiden lisäksi kuivuus on vaivannut varsinkin Pohjois-Euroopan maa…
Kulunut kesä on ollut poikkeuksellisen lämmin. Heinäkuu oli mittaushistorian lämpimin Suomessa (Ilmatieteenlaitos 2018) ja poikkeuksellisen kovat helteet ovat piinanneet koko Eur… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2018/ruokaketjun-sopeuduttava-ilmastonmuutokseen/

Kolumni ja kysely ruokahävikistä

Kolumni: Anna ruualle arvo Paljonko rahaa heität roskikseen? Tai siis ruokaa. Sehän on oikeastaan sama asia. Ruuan mukana menee roskikseen rahasi lisäksi valtava määrä työtä, osaamista, luonnonvaroja ja energiaa. Kyllä, tieto lisää tuskaa, mutta kyllä si…
Kolumni ja kysely ruokahävikistä   Kolumni: Anna ruualle arvo   Paljonko rahaa heität roskikseen? Tai siis ruokaa. Sehän on oikeastaan sama asia. Ruuan mukana menee ro… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/kolumni-ja-kysely-ruokahavikista/

Resepti: NICHE Action Plan

9.3.2018 julkaistiin Ruokaketjun innovatiivisuuden kehittämisen toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle. Se kostuu kahdeksasta erilaisesta toimenpiteestä. Tärkeimmiksi teemoiksi nousivat yhteistyö sekä tiedonvälityksen ja kommunikoinnin helpottaminen. Konk…
9.3.2018 julkaistiin Ruokaketjun innovatiivisuuden kehittämisen toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle. Se kostuu kahdeksasta erilaisesta toimenpiteestä. Tärkeimmiksi teemoiksi… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/resepti-niche-action-plan/

Ruokaprovinssissa on potentiaalia – valmisteilla ruokaketjun innovatiivisuuden Action Plan

SeAMK Ruoka -yksikössä tehdään parhaillaan Etelä-Pohjanmaan liiton Interreg Europe -rahoitteiselle NICHE-hankkeelle ruokaketjun innovatiivisuuden toimintasuunnitelmaa: ”Producing a regional Action Plan concerning the innovative food value chain in South O…
SeAMK Ruoka -yksikössä tehdään parhaillaan Etelä-Pohjanmaan liiton Interreg Europe -rahoitteiselle NICHE-hankkeelle ruokaketjun innovatiivisuuden toimintasuunnitelmaa: ”Producing … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/joulukuu-2017/ruokaprovinssissa-potentiaalia-valmisteilla-ruokaketjun-innovatiivisuuden-action-plan/

Inspiroitumisesta ja ruokaketjun innovatiivisuudesta - NICHE Action Plan

Tiedätkö sen tunteen, kun hyvällä porukalla heitellään ideoita? Yksi ehdottaa uuteen neuvotteluhuoneeseen avajaisia, seuraava innostuu ideasta ja vaatii kakkutarjoilua. Kolmas miettii ilmapalloja, neljäs serpentiiniä ja kohta onkin suunniteltu jo pallomer…
Tiedätkö sen tunteen, kun hyvällä porukalla heitellään ideoita? Yksi ehdottaa uuteen neuvotteluhuoneeseen avajaisia, seuraava innostuu ideasta ja vaatii kakkutarjoilua. Kolmas … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/inspiroitumisesta-ja-ruokaketjun-innovatiivisuudesta-niche-action-plan/

Ruokaketjun kehittäminen (YAMK) –koulutus starttasi toista kierrosta

SeAMK Ruoka -yksikössä on mahdollista opiskella ylempi ammattikorkeakoulututkinto monialaisesti. Ruokaketjun kehittäminen (YAMK) –ohjelma yhdistää ruokaketjun eri vaiheiden toimijoiden osaamista. Tutkinto-ohjelma alkoi vuonna 2015, jolloin siinä aloitti i…
SeAMK Ruoka -yksikössä on mahdollista opiskella ylempi ammattikorkeakoulututkinto monialaisesti. Ruokaketjun kehittäminen (YAMK) –ohjelma yhdistää ruokaketjun eri vaiheiden toimij… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/lokakuun-2017-verkkolehti/ruokaketjun-kehittaminen-yamk-tutkinto-ohjelma-starttasi-toista-kierrosta/

Maailman parasta ruokaa

Ruoka on aina ajankohtainen puheenaihe, mutta viime aikoina ruuantuotanto on puhuttanut tavallistakin enemmän. Viime keväänä eduskunnalle annetussa ruokapoliittisessa selonteossa visioidaan, että vuonna 2030 Suomessa tuotetaan ei enempää eikä vähempää kui…
Ruoka on aina ajankohtainen puheenaihe, mutta viime aikoina ruuantuotanto on puhuttanut tavallistakin enemmän. Viime keväänä eduskunnalle annetussa ruokapoliittisessa selonteossa … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/lokakuun-2017-verkkolehti/maailman-parasta-ruokaa/

Welcome to the Food Valley!

Näin toivotettiin avaussessiossa tervetulleeksi EAAE-kongrenssiin tulijat Italian Parmassa, elokuun lopussa. Kongressi oli 15. European Association of Agricultural Economicsin järjestämä kongressi. Teemaksi oli valittu tällä kertaa; Towards Sustainable A…
Näin toivotettiin avaussessiossa tervetulleeksi EAAE-kongrenssiin tulijat Italian Parmassa, elokuun lopussa. Kongressi oli 15. European Association of Agricultural Economicsin jär… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/welcome-food-valley/

Ylpeys ja ennakkoluulo

Mitä yhteistä on Jane Austenin klassikkokirjan seurustelevilla kainoilla sisarilla ja suomalaisella maatilayrittäjällä? Äkkiseltään voisi ajatella että ei paljoakaan, mutta mietitäänpä hetki.
Mitä yhteistä on Jane Austenin klassikkokirjan seurustelevilla kainoilla sisarilla ja  suomalaisella maatilayrittäjällä? Äkkiseltään voisi ajatella että ei paljoakaan, mutta m… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/ylpeys-ja-ennakkoluulo/

Agrobiotaloushaaste tuotti uusia avauksia ruoka-alalle

Agrobiotalouden innovaatiokilpailu, AB Challenge, käynnistyi viime marraskuussa. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin laajalla skaalalla ruokainnovaatioita aina digitaalisista ratkaisuista kiertotalouteen. Kilpailun ensimmäinen vaihe päättyi 28.2, j…
Agrobiotalouden innovaatiokilpailu, AB Challenge, käynnistyi viime marraskuussa. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin laajalla skaalalla ruokainnovaatioita aina digitaali… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/agrobiotaloushaaste-tuotti-uusia-avauksia-ruoka-alalle/

Hyönteisseminaarin satoa - hyönteisten kasvattamisen mahdollisuudet Etelä-Pohjanmaalla

Hyönteiskasvatuksen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla (Entolab) -hanke järjesti seminaarin Seinäjoella 1.2.2017. Tilaisuudessa käsiteltiin hyönteistuotantoa eri näkökulmista. Vuonna 2015 julkaistun tiedon mukaan maailmassa tunnetaan 2037 syötävää hyöntei…
Hyönteiskasvatuksen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla (Entolab) -hanke järjesti seminaarin Seinäjoella 1.2.2017.  Tilaisuudessa käsiteltiin hyönteistuotantoa eri näkökulmista. Vuonn… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/hyonteisseminaarin-satoa-hyonteisten-kasvattamisen-mahdollisuudet-etela-pohjanmaalla/

SeAMK selvitti sienisatoja

Kun maailmaa uhkaa ruokapula, niin metsäsienistä ja viljelysienistä etsitään ruokaa ja uusia suomalaisia vientituotteita maailmanmarkkinoille. Tekesin ja yritysten rahoittamassa Sienihankkeessa SeAMK Elintarvike ja maataloudessa selvitettiin metsästä pöyt…
Kun maailmaa uhkaa ruokapula, niin metsäsienistä ja viljelysienistä etsitään ruokaa ja uusia suomalaisia vientituotteita maailmanmarkkinoille. Tekesin ja yritysten rahoittamassa S… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2016-joulukuun-verkkolehti/seamk-selvitti-sienisatoja/

Ruokaketjun kehittäminen – ylempi AMK-tutkinto pellolta pöytään ketjun toimijoille

Syksyllä 2015 käynnistynyt uusi ruokaketjun kehittämisen ylempi amk-koulutus tähtää valmentamaan jo ammateissaan toimivia elintarviketuotannon ja ruokapalvelun toimijoita koko ruokaketjun osaajiksi. Koulutusohjelmassa alkutuotannon osaajat (agrologit), ja…
Syksyllä 2015 käynnistynyt uusi ruokaketjun kehittämisen ylempi amk-koulutus tähtää valmentamaan jo ammateissaan toimivia elintarviketuotannon ja ruokapalvelun toimijoita koko ruo… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/maaliskuu-2016/ruokaketjun-kehittaminen-ylempi-amk-tutkinto-pellolta-poytaan-ketjun-toimijoille/

Design by Oddmob