@SeAMK

Blog Search

Kolumni: Mitä ruoka-alalla tarvitaan?

Haluatko ruokamatkalle lähimetsään tai tahallaan sekoa palvelua? Kotimaisia kaakaopapuja, ilmassa kasvavia perunoita tai lihaisan kasvispihvin? Robotin kotikeittiöösi tai dronen kuljettamaa lähiruokaa? Tai ihan vain vastuullisuutta, kestävää kehitystä ja …
  Haluatko ruokamatkalle lähimetsään tai tahallaan sekoa palvelua? Kotimaisia kaakaopapuja, ilmassa kasvavia perunoita tai lihaisan kasvispihvin? Robotin kotikeittiöösi tai dro… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/mita-ruoka-alalla-tarvitaan/

Resepti: NICHE Action Plan

9.3.2018 julkaistiin Ruokaketjun innovatiivisuuden kehittämisen toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle. Se kostuu kahdeksasta erilaisesta toimenpiteestä. Tärkeimmiksi teemoiksi nousivat yhteistyö sekä tiedonvälityksen ja kommunikoinnin helpottaminen. Konk…
9.3.2018 julkaistiin Ruokaketjun innovatiivisuuden kehittämisen toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle. Se kostuu kahdeksasta erilaisesta toimenpiteestä. Tärkeimmiksi teemoiksi… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/resepti-niche-action-plan/

Biotalouskilta vei biotaloustietoutta Etelä-Pohjanmaalle

SeAMK:n Ruoka-yksikkö toteutti viime vuonna Biotalouskillaksi kutsutun hankkeen, jota vetivät Kari Laasasenaho ja Terhi Ojaniemi. Tarkoituksena oli tehdä biotaloutta ja sen liiketoimintamahdollisuuksia entistä tunnetummaksi Etelä-Pohjanmaalla. Hankkeessa …
SeAMK:n Ruoka-yksikkö toteutti viime vuonna Biotalouskillaksi kutsutun hankkeen, jota vetivät Kari Laasasenaho ja Terhi Ojaniemi. Tarkoituksena oli tehdä biotaloutta ja sen lii… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/biotalouskilta-vei-biotaloustietoutta-etela-pohjanmaalle/

SeAMK Lift –rahoitus keksijän apuna

Etelä-Pohjanmaan korkeakoulustrategiassa 2020 on sovittu, että korkeakoulutoimijat edistävät innovaatioketjun katkeamatonta toimintaa yhdessä maakuntakorkeakoulun, kuntien elinkeinotoimen ja muiden kehittäjäorganisaatioiden kanssa. Tämä tapahtuu muun muas…
  Etelä-Pohjanmaan korkeakoulustrategiassa 2020 on sovittu, että korkeakoulutoimijat edistävät innovaatioketjun katkeamatonta toimintaa yhdessä maakuntakorkeakoulun, kunti… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2018/seamk-lift-rahoitus-keksijan-apuna/

Uusia ideoita, uusia alkuja

Uusi vuosi on pyörähtänyt todenteolla vauhtiin. Kalenterit, kuntosalit ja hiihtoladut täyttyvät. Ruokalautasella näkyy uuden vuoden lupauksena tehty ryhtiliike. Jotain raikasta tapahtuu myös ajatuksissa: ideoitako siellä muhii?
Uusi vuosi on pyörähtänyt todenteolla vauhtiin. Kalenterit, kuntosalit ja hiihtoladut täyttyvät. Ruokalautasella näkyy uuden vuoden lupauksena tehty ryhtiliike. Jotain raikasta… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/uusia-ideoita-uusia-alkuja/

Aikaa ja intohimoa - niistä on onnistuneet ideat tehty

Hanketyöntekijöille saattaa usein tulla turhauttava olo: Kuka ottaisi koppia hanketilaisuudessa esiin tulleista hyvistä ideoista? Erilaiset hanketyöpajat nostavat tunnelman kattoon, mutta onko edessä vapaapudotus, kun siivet eivät kanna? Miksi vastuunkant…
Hanketyöntekijöille saattaa usein tulla turhauttava olo: Kuka ottaisi koppia hanketilaisuudessa esiin tulleista hyvistä ideoista? Erilaiset hanketyöpajat nostavat tunnelman kat… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/aikaa-ja-intohimoa-niista-onnistuneet-ideat-tehty/

Innovaatiot ja kaupallistaminen osaksi omaa arkea

Innovaatio voi olla esimerkiksi arjen pyörteissä syntynyt uusi idea, joka on viety käytäntöön. Monesti innovaation jalostaminen tapahtuu kuitenkin usean kokeilukierroksen kautta. Innovaatio tuottaa kuitenkin lopulta hyötyä niin sen kehittäjälle kuin käytt…
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 korostaa, että tulevaisuuden osaamistarpeisiin vastaamisessa tarvitaan lisää osaajia ja korkealaatuista korkeakoulutusta, tutkimusta ja… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2017-marraskuun-verkkolehti/innovaatiot-ja-kaupallistaminen-osaksi-omaa-arkea/

AB Challenge -kilpailun voittajaksi Juha Haapamäen Omenahaus

Agrobiotalouden innovaatiokilpailu AB Challengen on voittanut Juha Haapamäki Seinäjoen ammattikorkeakoulusta Omenahaus-ideallaan. Voittaja julkistettiin Food Business Summitissa Seinäjoella tänään. Voittaja palkitaan 5000 eurolla.
Agrobiotalouden innovaatiokilpailu AB Challengen on voittanut Juha Haapamäki Seinäjoen ammattikorkeakoulusta Omenahaus-ideallaan. Voittaja julkistettiin Food Business Summitis… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/ab-challenge-kilpailun-voittajaksi-juha-haapamaen-omenahaus/

Arjen oivalluksista innovaatioihin

Kuluttajien vaatimukset elintarvikealaa kohtaa ovat viime vuosikymmeninä nousseet huimasti. Enää ei riitä, että tarjotaan ihmisille polttoainetta, vaan mukana täytyy olla elämyksiä, uutuuksia ja vaihtelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että elintarvik…
Kuluttajien vaatimukset elintarvikealaa kohtaa ovat viime vuosikymmeninä nousseet huimasti. Enää ei riitä, että tarjotaan ihmisille polttoainetta, vaan mukana täytyy olla elämy… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/arjen-oivalluksista-innovaatioihin/

Design by Oddmob