@SeAMK

Blog Search

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä palkittiin

SeAMKin vuonna 2018 valmistuneita bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä, jotka ovat suorittaneet liha-alan opinnot, palkittiin stipendeillä 14.3.2019.
SeAMKin vuonna 2018 valmistuneita bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä, jotka ovat suorittaneet liha-alan opinnot, palkittiin stipendeillä 14.3.2019.  SeAMKista insinööriks… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2019/bio-ja-elintarviketekniikan-insinooreja-palkittiin/

Liiketoimintasuunnitelmalla kehitetään FLEN–ruokaketjun koulutusvientiverkostoa

Viiden ammattikorkeakoulun muodostamalle FLEN-ruokaketjun koulutusvientiverkostolle on valmisteltu liiketoiminta-ja kansainvälistymissuunnitelma.
Viiden ammattikorkeakoulun muodostamalle FLEN-ruokaketjun koulutusvientiverkostolle on valmisteltu liiketoiminta-ja kansainvälistymissuunnitelma. FLEN–lyhenne muodostuu sanoista F… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2019/liiketoimintasuunnitelmalla-kehitetaan-flenruokaketjun-koulutusvientiverkostoa/

SeAMK Ruoka-yksikön edustajat Valion ProLanta-hackathonissa

Kun suomalaisten maitotilojen tilakoko kasvaa, syntyy yhä suurempi määrä lantaa yhdellä tilalla. Lanta voi joillekin tiloille olla jopa ongelma, kun määräykset rajoittavat pellolle levitettävän lannan määrää. Vuonna 2017 Suomen eri meijerit vastaanottivat…
Kun suomalaisten maitotilojen tilakoko kasvaa, syntyy yhä suurempi määrä lantaa yhdellä tilalla. Lanta voi joillekin tiloille olla jopa ongelma, kun määräykset rajoittavat pelloll… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2019/seamk-ruoka-yksikon-edustajat-valion-prolanta-hackathonissa/

Agrologi, mistä ruoka tulee?

Agrologina on helppo pyöritellä päätään sille, ettei kaikki kaupunkilaislapset ehkä edes tiedä mistä maito tulee. Mutta ei se kyllä ole mikään naurun asia. Sellaista nimittäin on myös vaikea arvostaa, mistä ei tiedä mitään. Vaikka tieto joskus myös lisää …
Agrologina on helppo pyöritellä päätään sille, etteivät kaikki kaupunkilaislapset ehkä edes tiedä mistä maito tulee. Mutta ei se kyllä ole mikään naurun asia. Sellaista nimittäin … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/agrologi-mista-ruoka-tulee/

Kirjoittamisen eväitä ruokaketjun tueksi

Kuluvan vuoden lokakuun 5. päivänä julkaistiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön kirja. Teokseen koottiin ajankohtainen läpileikkaus yksikön tehtäväkentästä. Julkaisun teemat tuovat eri näkökulmia koko ruokaketjun kehittämiseen, paitsi maataloud…
Kuluvan vuoden lokakuun 5. päivänä julkaistiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön kirja. Teokseen koottiin ajankohtainen läpileikkaus yksikön tehtäväkentästä. Julkaisun t… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/kirjoittamisen-evaita-ruokaketjun-tueksi/

Kolumni: Ruokaperinteitä ja kurpitsalyhtyjä

Oletko koskaan viettänyt sadonkorjuujuhlia? Perinteenähän se on vanha, mutta nykyään harvemmin vietetty. Mikä sääli! Olisipa mukavaa elvyttää kyseistä ruokajuhlaa. Kun syksyn sato on korjattu ja talvivarastot täytetty, on aika… pukeutua noidaksi ja kiertä…
Oletko koskaan viettänyt sadonkorjuujuhlia? Perinteenähän se on vanha, mutta nykyään harvemmin vietetty. Mikä sääli! Olisipa mukavaa elvyttää kyseistä ruokajuhlaa. Kun syksyn sato… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/kolumni-ruokaperinteita-ja-kurpitsalyhtyja/

Kaappaa kasvis! -tapahtumaviikko kannusti kasvisten käyttöön

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon terveyden edistämisen yksikkö Aksila ja Seinäjoen kaupunki järjestivät viikolla 37 Kaappaa kasvis -tapahtumaviikon. Kaappaa kasvis! -viikko on yhdessä koulun ja kodin …
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon terveyden edistämisen yksikkö Aksila ja Seinäjoen kaupunki järjestivät viikolla 37 Kaappa… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/kaappaa-kasvis-tapahtumaviikko-kannusti-kasvisten-kayttoon/

Puusta ruokaa?

Elintarviketeollisuuden ja metsien välillä nähdään harvoin yhteyttä. Metsäteollisuudessa on puhuttu perinteisesti puun kasvun ja taloudellisen tuoton maksimoimisesta, mutta nykyisin metsien monikäytölliset arvot ovat kasvussa. Puusta sekä metsien marjoist…
Elintarviketeollisuuden ja metsien välillä nähdään harvoin yhteyttä. Metsäteollisuudessa on puhuttu perinteisesti puun kasvun ja taloudellisen tuoton maksimoimisesta, mutta nykyis… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2018/puusta-ruokaa/

FLEN-verkosto testaa koulutusvientikonsepteja

Viiden ammattikorkeakoulun ruokaketjun koulutusvientiverkosto FLEN (Food Learning Export Network) on toiminut nyt aktiivisesti noin puolitoista vuotta. Tuona aikana on ehditty tehdä ja kokeilla monia asioita. Verkoston taustalla on kolmen toimijan yhteine…
Viiden ammattikorkeakoulun ruokaketjun koulutusvientiverkosto FLEN (Food Learning Export Network) on toiminut nyt aktiivisesti noin puolitoista vuotta. Tuona aikana on ehditty teh… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/2018/flen-verkosto-testaa-koulutusvientikonsepteja/

Maistuuko jauhomato?

Ruoka-yksikön toiseen kahvitilaan oli muutama aika sitten ilmestynyt pieni rasiallinen karamellisoituja jauhomatoja. Matkalaiset olivat tuoneet ne ja muitakin vastaavia herkkuja Belgiasta. Maistoin niitä itsekin eikä se tuntunut ihan pahalta. Totta kai se…
Ruoka-yksikön toiseen kahvitilaan oli muutama aika sitten ilmestynyt pieni rasiallinen karamellisoituja jauhomatoja. Matkalaiset olivat tuoneet ne ja muitakin vastaavia herkkuj… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/maistuuko-jauhomato/

Foodwestissa tunnetaan uusimmat trendit

Kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää Foodwestiltä saapui 30. tammikuuta kertomaan AB Seinäjoen aamukahveille elintarvikkeiden kaupallisen tuotekehittämisen uusimmista haasteista.
Kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää Foodwestiltä saapui 30. tammikuuta kertomaan AB Seinäjoen aamukahveille elintarvikkeiden kaupallisen tuotekehittämisen uusimmista haasteist… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/foodwestissa-tunnetaan-uusimmat-trendit/

Ruokaprovinssissa on potentiaalia – valmisteilla ruokaketjun innovatiivisuuden Action Plan

SeAMK Ruoka -yksikössä tehdään parhaillaan Etelä-Pohjanmaan liiton Interreg Europe -rahoitteiselle NICHE-hankkeelle ruokaketjun innovatiivisuuden toimintasuunnitelmaa: ”Producing a regional Action Plan concerning the innovative food value chain in South O…
SeAMK Ruoka -yksikössä tehdään parhaillaan Etelä-Pohjanmaan liiton Interreg Europe -rahoitteiselle NICHE-hankkeelle ruokaketjun innovatiivisuuden toimintasuunnitelmaa: ”Producing … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/joulukuu-2017/ruokaprovinssissa-potentiaalia-valmisteilla-ruokaketjun-innovatiivisuuden-action-plan/

Insinööriopiskelijat valmistivat pastaa Suomi 100 -hengessä

Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopiskelijat tutustuvat opinnoissaan eri elintarvikkeiden valmistusprosesseihin. Neljän vuoden aikana opitaan niin kasvis-, liha-, maito- kuin viljateollisuuden valmistusprosesseja ja menetelmiä sekä niihin vaikuttavia…
  Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopiskelijat tutustuvat opinnoissaan eri elintarvikkeiden valmistusprosesseihin. Neljän vuoden aikana opitaan niin kasvis-, liha-, maito-… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/joulukuu-2017/insinooriopiskelijat-valmistivat-pastaa-suomi-100-hengessa/

Ruokaketjuosaamista Suomesta maailmalle

Suomalaisen ruokaketjun vahvuus on sen katkeamattomuus. Pienet markkinat ja korkea teknologia mahdollistavat jäljitettävyyden. Maailmalla on harvinaista, että kuluttajalle voidaan osoittaa katkeamaton ketju tilalta jalostuksen ja kaupan kautta kuluttajan …
Suomalaisen ruokaketjun vahvuus on sen katkeamattomuus. Pienet markkinat ja korkea teknologia mahdollistavat jäljitettävyyden. Maailmalla on harvinaista, että kuluttajalle voidaan … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/ruokaketjuosaamista-suomesta-maailmalle/

Ruokaelämysosaaminen osana koulutusta ja vahvistamassa ravintoloiden kilpailukykyä

Markkinoinnin kirjallisuutta on dominoinut ajatus elämysten tuottamisesta osana yhteiskunnallista ja taloudellista muutosta. Elämys määritetään kokonaisvaltaiseksi, moniaistiseksi ja yksilölliseksi kokemukseksi. Siihen sisältyy myönteisiä tunteita, aktiiv…
Markkinoinnin kirjallisuutta on dominoinut ajatus elämysten tuottamisesta osana yhteiskunnallista ja taloudellista muutosta. Elämys määritetään kokonaisvaltaiseksi, moniaistiseksi… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/lokakuun-2017-verkkolehti/ruokaelamysosaaminen-osana-koulutusta-ja-vahvistamassa-ravintoloiden-kilpailukykya/

Maailman parasta ruokaa

Ruoka on aina ajankohtainen puheenaihe, mutta viime aikoina ruuantuotanto on puhuttanut tavallistakin enemmän. Viime keväänä eduskunnalle annetussa ruokapoliittisessa selonteossa visioidaan, että vuonna 2030 Suomessa tuotetaan ei enempää eikä vähempää kui…
Ruoka on aina ajankohtainen puheenaihe, mutta viime aikoina ruuantuotanto on puhuttanut tavallistakin enemmän. Viime keväänä eduskunnalle annetussa ruokapoliittisessa selonteossa … https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/arkisto/lokakuun-2017-verkkolehti/maailman-parasta-ruokaa/

Lähde yrityskumppaniksi! Hyödynnä opiskelijoiden apu tuotekehitykseen

Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan tuotekehityksen opetuksessa on toteutettu BieliPro-konseptiksi nimettyä toimintamallia vuodesta 2013 alkaen. Kurssin opiskelijoiden tekemien tuotekehitystöiden pohjalta on syntynyt tuotteita kaupp…
Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan tuotekehityksen opetuksessa on toteutettu BieliPro-konseptiksi nimettyä toimintamallia vuodesta 2013 alkaen. Kurssin opis… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/lahde-yrityskumppaniksi-hyodynna-opiskelijoiden-apu-tuotekehitykseen/

Savua pussista, purkista vai kaapista?

Savustusta on käytetty ruuan kypsentämiseen ja säilömiseen vuosituhansia eri puolilla maailmaa ja tänä keväänä tutustuimme savustukseen myös Ruokaverstaissa Seinäjoella ja Lapualla. Mutta mitä savu on? Ja miksi se lisää ruuan säilymisaikaa?
Savustusta on käytetty ruuan kypsentämiseen ja säilömiseen vuosituhansia eri puolilla maailmaa ja tänä keväänä tutustuimme savustukseen myös Ruokaverstaissa Seinäjoella ja Lapuall… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/savua-pussista-purkista-vai-kaapista/

Arjen oivalluksista innovaatioihin

Kuluttajien vaatimukset elintarvikealaa kohtaa ovat viime vuosikymmeninä nousseet huimasti. Enää ei riitä, että tarjotaan ihmisille polttoainetta, vaan mukana täytyy olla elämyksiä, uutuuksia ja vaihtelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että elintarvik…
Kuluttajien vaatimukset elintarvikealaa kohtaa ovat viime vuosikymmeninä nousseet huimasti. Enää ei riitä, että tarjotaan ihmisille polttoainetta, vaan mukana täytyy olla elämy… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/arjen-oivalluksista-innovaatioihin/

Jotkut maut jäävät muistoihin ikuisesti

PERINTEISTÄ NYKYPÄIVÄÄN, OSA 1: Fermentointi Tänä keväänä kaivelemme vanhoja hyviä reseptejä ja menetelmiä esille. Miksi se aikoinaan hyvä resepti tai menetelmä on päässytkään unohtumaan?
PERINTEISTÄ NYKYPÄIVÄÄN, OSA 1: Fermentointi Tänä keväänä kaivelemme vanhoja hyviä reseptejä ja menetelmiä esille. Miksi se aikoinaan hyvä resepti tai menetelmä on päässytkään uno… https://verkkolehti.seamk.fi/index.php/agroblogi/jotkut-maut-jaavat-muistoihin-ikuisesti/

« Edellinen 12 Seuraava »
Design by Oddmob