@SeAMK

RESTO 2016 -tietotaitokilpailu, 43 yritystä, 100 SeAMKilaista

09.03.2016

Vuosittain jo 15. kertaa järjestettävä RESTO 2016 -tietotaitokilpailu pidetään ensi kertaa 17.-18.3.2016 Seinäjoen ammattikorkeakoululla. Kyseessä on Suomen ammattikorkeakoulujen välinen restonomiopiskelijoiden tietotaitokilpailu.
 
RESTO 2016 -tietotaitokilpailut koostuvat tulevien restonomien joukkueittain käytävästä kilpailusta, alan opettajien kollegatreffeistä, opiskelijatreffeistä sekä tapahtuman päättävästä iltagaalasta.  Oheistapahtumana järjestetään myös minimessut.


Kilpailun teemana on Syrämmellinen Lakeus, jossa korostetaan yrittäjyyttä, ruuan ravitsemuksellisuutta, ekologisuutta ja eteläpohjalaista positiivista uhoa.

 


Voimat yhdistämällä tulosta


- Tapahtuman toteuttavat SeAMKin restonomiopiskelijat usealta vuosikurssilta. Eri osa-alueiden järjestelyihin osallistuu yhteensä noin 80 restonomiopiskelijaa ja 15 opettajaa. Tapahtuman graafisen sisällön tuottamisessa, av-tuotannossa ja gaalaillan ohjelman tuottamisessa on mukana kulttuurialan opiskelijoita, listaa projektipäällikkö Reeta Vesalainen.


Projektin ydintiimin opiskelijat ovat keränneet kilpailutapahtumalle kaiken kaikkiaan 43 yhteistyökumppania, joista noin puolet on eteläpohjalaisia pk-yrityksiä. Seinäjokelaisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Hotelli-Ravintola Alma, INTO Seinäjoki ja Pirjon Pakari. Noin kymmenkunta yritystä on myös mukana kilpailupäivien aikana Framilla järjestettävillä minimessuilla.


Tapahtumaan on ilmoittautunut joukkueita yhdeksästä restonomikoulutusta järjestävästä ammattikorkeakoulusta. Kollegoita on mukana noin 50 henkilöä 10 ammattikorkeakoulusta.
- Kirjallisten kilpailutehtävien toimeksiantajina toimivat pääsponsorit Pirjon Pakari Oy, Hotelli-Ravintola Alma ja INTO Seinäjoki.  Kolme parasta joukkuetta palkitaan RESTO 2016 -tietotaitokilpailun gaalaillassa, kertoo projektin johtaja Kirta Nieminen.

 


Kontaktien luomista


Kilpailuun osallistuville restonomiopiskelijoille järjestetään iltatapahtumana opiskelijatreffit. Tarkoituksena on edistää restonomiksi opiskelevien yhteistyötä rennolla ja hauskalla tavalla ja yhteisellä tekemisellä ”rennois pirois”.


Opettajien verkostoitumista edistetään kollegojen ilta- ja päivätreffeillä, yritysvierailuilla Kyrö Distillery Companyssa ja Aalto-keskuksessa sekä Juurella-ravintolassa. Kilpailutehtävien suoritusten aikana opettajille on järjestetty vierailevien yritysten asiantuntijaluentoja.


Kaksipäiväinen kilpailutapahtuma huipentuu iltagaalaan Hotel Sorsanpesällä. Gaalassa palkitaan joukkueet, luovutetaan järjestäjänvaltuudet seuraavalle ammattikorkeakoululle sekä nautitaan viiden ruokalajin menusta ja viihdyttävästä ohjelmasta.

 

Leena Vainionpää

SeAMK

Design by Oddmob