@SeAMK

Kansainvälistymiskipinä SeAMK Sosiaali- ja terveysalankansainvälisyysviikolta

08.03.2016

Sosionomiopiskelijat Henna-Riikka Saarikoski ja Janne Keskitalo opiskelivat projektityön taitoja sekä sovelsivat yhteisöllisiä ja luovia menetelmiä SeAMK Sosiaali- ja terveysalan kansainvälisyysviikolla helmikuussa 2016. He vastasivat viikon sujuvuudesta kansainvälisten vieraiden kannalta ja heille suunnatusta vapaa-ajan ohjelmasta. Mukana omaa projektiharjoitteluaan oli tekemässä myös sairaanhoitajaopiskelija Iida Perälä.

Ojanperä - opiskelijat_5546.jpg

 

 

 

Yhteisölliset ja luovat sosiaalityön menetelmät -harjoittelu sisältää mm. toimintasuunnitelman laatimisen, budjetoinnin, projektin toteuttamisen, aikataulutuksen ja arvioinnin. Tyypillisimmin tätä harjoittelua toteutetaan sosiaali- ja rinnakkaisalojen organisaatioissa – usein myös kansainvälisessä vaihdossa.

 

Asiantuntijaluentoja ja yhteistä vapaa-aikaa

Vieraiden viikko koostui asiantuntijaluennoista ja yhteisestä vapaa-ajan vietosta. Henna-Riikan ja Jannen keräämän palautteen perusteella mielenkiintoisimpia luentojen aiheita olivat eutanasian ja huumeiden käyttö. Molemmissa aiheissa näkökulma oli hollantilainen. Lisäksi viikon aikana oli luentoja mm. lastensuojelusta Kyproksella, lasten neurologisesta fysioterapiasta Virossa ja velkaneuvonnan vapaaehtoistyöstä Hollannissa.


-    Parasta viikon aikana oli tutustua eri maista tulleisiin opettajiin ja heiltä saatu positiivinen palaute. Aluksi jännittikin se, miten asiat sujuvat ja millaisia tyyppejä vieraat ovat. Opettajat pitivät kovasti erilaisista järjestelyistä, erityisesti kota-illallisesta ja avantouinnista. Huomioimme suomalaiset perinteet niin tarjoiluissa kuin ohjelmassakin, kertoivat Henna-Riikka ja Janne.


Projektityö lisäsi innostusta kansainvälisyyteen


Henna-Riikka totesi myös, että hänelle kyseessä oli ensimmäinen projektityö, joten sen toteuttaminen oli haasteellista mutta mukavaa. Janne komppaa että parasta projektityöskentelyssä oli tekemisen meininki ja tiimityöskentely. Henna-Riikka ja Janne aikovat lähteä vielä opintojen aikana vaihtoon ulkomaille.

-    Erityisesti kiinnostaa Kypros, nythän tapasin jo sieltä opettaja Elenin. Hän lupasi jo järjestellä sieltä harjoittelupaikan ensi kevääksi. Toinen vaihtoehto voisi olla Belgia, toteaa Henna-Riikka.

-    Projektin jälkeen tuli valtava hinku kansainvälisiin hommiin. Vaikka oli haastaviakin asioita, niin se että saa tehdä töitä ulkomaalaisten ihmisten kanssa, on tulevaisuuden haave. Vaihtoon lähtö Hollantiin tai Englantiin on myös mietinnässä, toteaa Janne.


Tiina Ojanperä, Kansainvälisyyskoordinaattori, SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Design by Oddmob