@SeAMK

SeAMKissa vieraili 30 henkilön delegaatio Namibiasta

24.05.2016

 SeAMKissa vieraili toukokuun lopulla iso 30 henkilön delegaatio Namibiasta. Vierailun tavoitteena oli yritysten välisen kansainvälisen liiketoiminnan edistäminen ja myös osaamisen viennin edistäminen erityisesti elintarvikealalla, mutta myös muilla aloilla.

- Yhteistyöllä Suomen kanssa on hyvä laaja pohja, jota voitaisiin laajentaa kaupalliseen suuntaan. Namibia voisi toimia myös lähtöalueena muihin Afrikan maihin, kertoo Namibian suurlähettiläs H.E. Bonny Haufiku.

Delegaatiota kiinnosti Etelä-Pohjanmaalla erityisesti elintarvikealan yhteistyö ja koulutusvientiin liittyvä yhteistyö. Eelintarvikealan edustajien lisäksi delegaatiossa oli mm. rakentamisen, turismin, terveysalan ja investointien yritysedustajia sekä myös ministeriön edustajia.

Namibian Suomessa oleva suurlähettiläs vieraili Seinäjoella kolmatta kertaa. Yhteistyö oli jatkoa viime syksynä toteutuneelle vierailulle Namibiasta.

- Namibia on ymmärtänyt Suomen erittäin korkean koulutuksen tason. Monella korkeakoululla on jo yhteistyösopimukset, joten yhteistyötä voisi listä vielä esimerkiksi vaihto-opiskelijoihin ja vierailijaluennoitsijoihin, toteaa suurlähettiläs Haufiku.

 

Lisätietoja koulutusviennistä: Helli Kitinoja

Design by Oddmob