@SeAMK

SeAMKin PrimCare IT-hanke palkittiin AMK-päivillä

24.06.2015

Ammattikorkeakoulujen parhaat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokäytänteet vuonna 2014 palkittiin toukokuussa. Viidettä kertaa järjestetyn Kärjet-kilpailun tavoitteena on palkita merkittävimmät työelämää hyödyntävät hankkeet. Kansainvälisen TKI-toiminnan sarjan voitti Seinäjoen ammattikorkeakoulun perusterveydenhuollon organisaatioiden vetovoimaisuutta ja henkilöstön pysyvyyttä edistänyt PrimCare IT-hanke.

Kilpailuun osallistui 37 hanketta eri ammattikorkeakouluista. Kilpailussa oli kolme sarjaa: sarja 1, Soveltava tutkimustieto ja innovaatiot; sarja 2, Kansainvälinen TKI-toiminta; sarja 3, Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen. Ensimmäisen sarjan voitti Metropolia ammattikorkeakoulu, jossa on kehitetty Biofore-konseptiauto, jossa hyödynnetään biopohjaisia materiaaleja. Tampereen ammattikorkeakoulun Motorsport for all -hanke sai sarjasta kunniamaininnan. Hanke on luonut mahdollisuuden selkäydinvammaisille nuorille osallistua autourheiluun. Toisen sarjan voitti Seinäjoen ammattikorkeakoulun perusterveydenhuollon organisaatioiden vetovoimaisuutta ja henkilöstön pysyvyyttä edistänyt PrimCare IT -hanke. Hanketta on toteuttanut SeAMK Sosiaali- ja terveysala.

Kolmannen sarjan voitti Oulun ammattikorkeakoulun Oulu Game Lab -hanke, jossa on luotu pelien kehittämisen oppimisympäristö. Sarjan kunniamaininnan sai Karelia ammattikorkeakoulu Assi-hankkeelle, joka on kehittänyt sote-alan sähköisiä palveluita ja palveluprosesseja. Kolme hanketta on saanut maailmanluokan tunnustuksia, ja näille jaettiin erityiskunniamaininnat. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Suomi nousuun myynnillä -hanke on saanut myyntikulttuurin kehittämispalvelustaan Suomen laatuinnovaatio 2014 -tunnustuksen. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Midnight Sun -hankkeessa kehitetty aurinkoenergialla kulkeva kilpavene voitti Solar1 Monte Carlo Cupin parhaan opiskelijajoukkueen palkinnon. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun Arctic Power -hanke voitti SAE Clean Snowmobile Challenge 2015 kilpailun Zero Emission -luokan ekologisella ja meluttomalla sähkömoottorikelkallaan.

Tunnustukset jakoi ammattikorkeakoulujen tutkimusjohdon verkosto yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa. Valintaraadin arviointityöhön osallistui työelämän edustajana johtaja Peer Haataja Tampereen kauppakamarista. 

Design by Oddmob