@SeAMK

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä palkittiin

15.03.2019

SeAMKin vuonna 2018 valmistuneita bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä, jotka ovat suorittaneet liha-alan opinnot, palkittiin stipendeillä 14.3.2019.

 SeAMKista insinööriksi valmistunut Alex Snellman arvosti opinnoissaan kokonaisuutta.

-          Opinnoissa sain hyvän kokonaiskuvan koko teollisuudesta, ja näin koko laaja-alaisen kentän, pohti tuotekehittäjä  Alex  Snellman opinnoistaan.

Lihakeskusliiton ammatinedistämissäätiö jakaa stipendejä, koska valmistuneet liha-alan asiantuntijat ovat todella tärkeitä koko lihateollisuudelle.

– Olemme yhdessä oppilaitosten kanssa halunneet kehittää yhteistyötä motivoimalla opiskelijoita. Teollisuus on kiinnostunut alalle hakeutuvista ja valmistuneista. Yhteistyötä on monentasoista, mm. opinnäytetöiden ja vierailuluentojen saralla, kertoo Mari Hannuksela Lihakeskusliitto ry:stä.

Lihakeskusliiton ensimmäiset stipendit jaettiin SeAMKista valmistuneille vuonna 2015, ja niitä pyritään jakamaan vuosittain myös jatkossa. Tämänvuotinen tilaisuus kokosi paikalle 10 valmistunutta liha-alan insinööriä. Liha-alan insinöörejä valmistui viime vuonna yhteensä 12.

-          On hienoa tulla tapaamaan paikan päälle alalle valmistuneita, sillä he ovat tulevia yhteistyökumppaneita. Toimiala on aika pieni, joten tästä on hyvä rakentaa yhteistyötä, jatkaa Hannuksela.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä palkittiin_insinöörit keskustelemassa.jpg 

Kuvassa tuotekehittäjä Alex Snellman Oles Fast Foodista, työnjohtaja Manne Niemelä Atria nautateurastamosta, projektipäällikkö Karri Kallio SeAMKista ja Atrian siipikarjayksikköön siirtyvä Mika Koskenkorva vaihtavat ajatuksia opinnoista ja työelämästä.

SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan koulutus on haettavana yhteishaussa, joka alkaa 20.3.2019. Siitä ja muista amk-koulutuksista sekä ylemmistä amk- hakukohteista löytyy lisätietoa osoitteessa www.seamk.fi/haku.

 

Teksti ja kuva: Outi Kemppainen

Design by Oddmob