@SeAMK

MaitoCoach tukee ja tuuppaa!

21.08.2018

Nykypäivän yrityskulttuurissa, startupeista suuriin yhtiöihin, yritysten johtamisessa on mukana mittava hallitusammattilaisten joukko. Hallitusammattilaiset tuovat yritykseen verkostoja, tietoa, suhdannenäkymiä, hiljaisia signaaleja ja rautaista ammattilaisuutta. Yritykselle kuin yritykselle kullanarvoista henkistä pääomaa.

Hallitusammattilaisuus on vakiintunutta toimintaa yrityssektorilla, mutta melko lailla upouutta maatilojen arjessa. Tämän päivän kehittyvien maatilojen tarpeisiin toiminta istuisi kuitenkin loistavasti paikoilleen.

Kehittyvät tilat kohtaavat yhä enemmän haasteita talouden, strategisen suunnittelun, henkilöstöhallinnon ja johtamisen asioissa. Tulevaisuuden suuntaviivat vaativat rohkeita ja kauaskantoisia ratkaisuja, joiden teossa ulkopuolinen näkökulma ja muutama ”tyhmä kysymys” tarvitaan ajatuksen jalostamiseen ja oikeiden päätösten tekemiseen. Mikäli joku ulkopuolinen luottohenkilö pystyisi sparraamaan yrittäjää tällaisissa asioissa, millaiseksi maitotilan johtaminen muodostuisikaan?

Tällaisia sparraajia ei vielä ole valmiina, mutta tulossa on! Etelä-Pohjanmaalla on käynnistynyt MaitoCoach -hanke, jossa hallitusammattilaisten käytön toimintamallia hahmotellaan ja muotoillaan maitotilojen arkeen sopivaksi. Uusi ajatus vaatii kuitenkin hieman ajatusmallien myllytystä ja toimialatonta benchmarkkausta. Kysymyksiä on paljon, mutta vastaukset ovat vielä odottamassa löytäjäänsä. Vastausten metsästyksessä Suomen Yrittäjäopistolla on apunaan Maitoyrittäjät, laaja joukko maitotiloja, jatkojalostajia sekä monialaisia asiantuntijoita, joiden kanssa ajatusmylly jauhaa tuloksia seuraavan vuoden aikana.

Löytöretkemme alkaa tästä! Tervetuloa mukaan seuraamaan matkan suuntaa ja kehittymistä!

Jenni Koski, 

Yritystoiminnan kouluttaja

Suomen Yrittäjäopisto, SYO
jenni.koski(at)syo.fi

Lue lisää SYOagrin tulevista koulutuksista, hankkeista sekä mm NEUVO2020 -palvelusta: https://www.syo.fi/aikuiskoulutus/yrittajyys/maatilayrittaja-syoagri

Blogi on ensimmäisen kerran julkaistu Suomen Yrittäjäopiston omassa blogissa.

Design by Oddmob