@SeAMK

Kasvukausi 2018

12.06.2018

Kesäfiiliksiä agrologiopiskelijoiden kasvukausijaksolta, jossa perehdyttiin peltoviljelyyn maan ja taivaan väliltä. Vastaan tulikin kaikenlaista rikkakasveista droneen ja digikasviosta mansikan maisteluun.

* * * * * * * * * * * *

Kasvukausi 2018

Ensimmäiset kaksi viikkoa agrologien kesäjaksosta on takanapäin, ja kaikilla oli oikein hauskaa. Säät suosivat meitä nämä viikot ja saimme nauttia kesän lämmöstä. Sadettakin olisi toki kaivattu eritoten näytemaan kasviruuduillemme.  Kaikki saivat onnistuneesti perustettua omat näytemaaruutunsa, mikä ei tosiaankaan ollut helppo homma, maan ollessa kuivaa ja kovaa. Mutta lopulta siemenet saatiin kylvettyä ja loppuviikosta osa opiskelijoista koki ilon ja riemun ensimmäisten sirkkataimien tullessa pintaan.

Opettajien johdolla suoritimme erilaisia kokeita koulun ympäristössä, muun muassa pelloilla. Näitä oli esimerkiksi nurmen kuiva-ainepitoisuuden analysointi ja kuoppatestin teko, jolla selvitimme maan rakenteen kunnon. Pääsimme tekemään oman, nykyaikaisen digikasvion, johon kuului yli 30 erilaista sirkkataimea. Sirkkataimista pidettiin tentti, joka osoittautuikin yllättävän vaikeaksi. Täsmäviljely oli suuressa osassa kesäjaksoa. Siihen kuuluivat muun muassa drone-lennokit, uudistetut karttapalvelut, sekä ravinteiden ja kasvinsuojeluaineiden entistä tarkempi käyttö uuden teknologian avulla.

 Näytemaa1.jpg

Kuva: Opiskelijoiden perustamat näytemaat, kylteistä näkyy jokaisen ruudun kasvi ja suoritettava tutkimus

Kasvukauden ohjelmaan kuului myös muutama retkipäivä. Vierailimme erilaisissa kohteissa, joita olivat muun muassa Vapon turvesuo, Altia, perinne- ja kulttuuriympäristökohteet, sekä mansikkatila, jolta pystyi ostamaan tilan omia marjatuotteita. Kaikki kohteet olivat oikein mielenkiintoisia ja joka kerta oppi jotain uutta.

Näytemaa2.jpg

Kuva: Näytemaita perustamassa

Elokuussa palaamme taas tutkimuksiemme, näytemaidemme ja uusien vierailukohteiden pariin.

 

Teksti: Mirva, Anna-Leena, Sanna, Maarit ja Iida, AGRO16, kuvat: Mirva

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Kuulumisia saatiin kasvukausijaksolta myös SeAMK Ruoka –yksikön Instagramiin, käy kurkkaamassa: seamkruoka !

Myös kuvakisa Provinssilippuineen on vielä perjantaihin asti auki täällä: https://www.facebook.com/seamkruoka/

Soila, SeAMK Ruoka

 

apila.jpg

 

 

 

Design by Oddmob