@SeAMK

AgroBlogin avajaiset ja kuvakisa

29.05.2018

Mistä ruoka tulee, ja kuka sitä tekee? Miltä näyttää kotimainen ruuantuotanto nykyään?

Mikä ja kuka on agrologi?

Mikä on alkutuotannon rooli ruokaketjussa?

Mikä on Ruokaprovinssi, ja miksi on niin komiaa olla täällä?

kasvukausi_p.jpg

 

Ihan kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin en heti tässä ensimmäisessä postauksessa lähde vastaamaan, mutta pala kerrallaan! Tervetuloa AgroBlogiin!

 

SeAMK Ruoka -yksikkö julisti kuvakisan ”Parasta agrologin kesässä”. Tsekkaa se yksikön Facebookista, osallistu vaikket olisikaan agrologi, voit voittaa Provinssilipun! Yleisöäänestyksellä valitaan toinen voittaja, joten yllytä kaverisi äänestämään. https://www.facebook.com/seamkruoka/

 

Jos olet agrologi, tai muuten alkutuotannossa mukana, voidaanko olettaa, että ehdit pellolta sinne Provinssiin? Onko agrologeilla muuta elämää? Vai eikö ihan jokainen agrologi olekaan pellolla koko kesää? Hmm, se lienee mahdollista, pureudutaan näihinkin vaihtoehtoihin lisää myöhemmin. Osallistu kuvakisaan joka tapauksessa, saattaahan silloin vaikka sataa. Kenen mielestä se sitten on hyvä ja kenen ei, siitä voi toki olla montaa mieltä. Nyt alkaisi ainakin sade tulla tarpeeseen jo!

 

 IMG_0756a.jpg

Ruuantuotannossa vuodenaikojen vaihtuminen ja säät näkyvät ja tuntuvat vahvasti. Ehkä ihan erityisesti se, kun kevät tulee, lumet sulaa, luonto herää, ja maatalousyrittäjät ei enää hetkeäkään pysy suunnittelemassa neljän seinän sisällä. Eikä tarvitsekaan.

Onhan se aika ihmeellistä. Kevät ja kasvu.

Kasvukausi alkoi.

 IMG_0776a.jpg

 

Jos haluat olla mukana kertomassa agrologimaailman kuulumisia, tai mielessäsi on jotain mistä erityisesti haluaisit tässä blogissa lukea, laita ihmeessä viestiä: soila.mantymaa@seamk.fi.

Ja muista se kuvakisa! Mikä sinun mielestäsi voisi olla parasta agrologin kesässä tai kotimaisessa ruuantuotannossa? Kilpailu- ja äänestysaikaa Facebookissa 15.6.2018 asti.

 

Kuvat ja teksti

Soila Mäntymaa

Asiantuntija TKI, agrologi (amk)

SeAMK Ruoka

omakuva.jpg

 

 

Design by Oddmob