@SeAMK
04.10.2018
Oletko koskaan viettänyt sadonkorjuujuhlia? Perinteenähän se on vanha, mutta nykyään harvemmin vietetty. Mikä sääli! Olisipa mukavaa elvyttää kyseistä ruokajuhlaa. Kun syksyn sato on korjattu ja talvivarastot täytetty, on aika… pukeutua noidaksi ja kiertää ovelta ovelle keräämässä karkkia? Ei kun mitä?! Se olikin meillä päin eri juhla. Globalisaatio sekoittaa nykyään iloisesti vanhat perinteet uusiin, ja sadonkorjuun kekrijuhlat täydentyvät kurpitsalyhdyillä.
Lue lisää

21.09.2018
AgroBlogin avajaisissa julkistettiin kaikille avoin kuvakisa ”Parasta agrologin kesässä”. Kotimaisen ruuantuotannon huippuhetkiä haettiin SeAMK Ruoka –yksikön Facebook-sivulla. Voittajia valittiin kaksi, ja molemmat saivat 3pv lipun Provinssiin!
Lue lisää

13.08.2018
Kolumni: Anna ruualle arvo Paljonko rahaa heität roskikseen? Tai siis ruokaa. Sehän on oikeastaan sama asia. Ruuan mukana menee roskikseen rahasi lisäksi valtava määrä työtä, osaamista, luonnonvaroja ja energiaa. Kyllä, tieto lisää tuskaa, mutta kyllä sinä tämän jo tiesit. Opiskelijoita, ammattilaisia ja kehittäjiä kutsutaan osallistumaan kyselyyn ruokahävikin vähentämisestä koko ruokaketjussa! Arvioi konkreettisia toimenpiteitä ja osallistu jatkokehittämiseen.
Lue lisää

26.06.2018
Kesäiltana pellon reunassa.
Lue lisää

20.06.2018
Ruokaturvallisuutta ja vastuullisuutta käsiteltiin Framilla kesäkuun toisella viikolla Food Safety 2020 –konferenssissa ja Food Business Summitissa. Seminaaripäivien lopuksi bussilastillinen porukkaa oli Atrian Sikala Showroomin ikkunalla silmät pyöreinä ja suupielet ylöspäin. Söpöt oli ilmeet myös lasin toisella puolella. Vieraat kuuntelivat ihmeissään ja paikalliset ylpeinä, kuinka hyvinvointiin ja ruokaturvallisuuteen Suomessa panostetaan.
Lue lisää

12.06.2018
Kesäfiiliksiä agrologiopiskelijoiden kasvukausijaksolta, jossa perehdyttiin peltoviljelyyn maan ja taivaan väliltä. Vastaan tulikin kaikkea rikkakasveista droneen ja digikasviosta mansikan maisteluun.
Lue lisää

29.05.2018
Mistä ruoka tulee, ja kuka sitä tekee? Miltä näyttää kotimainen ruuantuotanto nykyään? Mikä ja kuka on agrologi? Mikä on alkutuotannon rooli ruokaketjussa? Mikä on Ruokaprovinssi, ja miksi on niin komiaa olla täällä?
Lue lisää

Design by Oddmob